CUM FACI ROST DE BANI DACA AI RESTANTE?

Cum poti accesa un credit rapid daca ai restante la banci?

Paradoxal sau nu, bancile sunt intr-o contradictie majora cand vine vorba de acordare de credite. Acest fapt este generat in primul rand din cauza diferentelor majore de abordare in privinta politicii fiecareia in parte: unele sunt doar robinet de alimentare pentru banca mama, singurul lucru pe care il fac acestea fiind de a incasa ratele creditelor deja contractate in anii anteriori crizei, altele, lasate in voia sortii de bancile centrale, unele lasate chiar in afara privatizarii bancilor mama, cum e cazul Volksbank, incearca pe cat posibil atragere de depozitie, pentru ca este singurul lucru ce le tine in viata, evident, mai sunt si a treia categorie de banci, si anume, cele grecesti, care fac tot posibilul sa imprumute populatia, doar pentru a avea capital de lucru si a se mentine in viata, in speranta ca nu vor fi ocolite de clienti.

Una peste alta, a solicita un imprumut de la prima categorie de banci e ca si cum ti-ai baga ceva in ochi. Daca vrei sa ai vreo sansa, trebuie sa te adresezi unor banci care nu sunt doar niste auxiliare - bulgare de zapada pentru bancile mama.

Cand vine vorba de bancile ce acorda credite si sunt "disperate" sa atraga depozite, flexibilitate este mai mult decat exagerata. In acest sens, bancile sunt dispuse sa ierte clientilor chiar si neplata ratelor altor credite. Astfel, exista creditor dispusi sa acorde un nou imprumut celor care in trecut au avut probleme cu rambursarea altor credite, fiind chiar consemnati in Biroul de Credit ca rau platnici.

Propunerea recenta a presedintelui Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea, de a scoate de la Biroul de Credit unii clienti dupa mai putin de patru ani, a nascut sperante mari printre cei cu Intarzieri la plata creditelor.

Nici acum lucrurile nu stau chiar atat de rau. Credite se dau si pentru cei care au restante, insa in anumite conditii. "Aproape toate bancile si-au definit un nivel de toleranta la intarzieri. De exemplu, daca un client are patru credite si a intarziat de trei ori la unul din ele, e un client creditabil", spune Anca Bidian, director general al brokerului de credite Kiwi Finance.

La Volksbank, restantele mai vechi de doi ani nu sunt luate in considerare. Sunt banci care aplicau propunerea presedintelui ARB dinainte de aparitia ei. Intarzierile sub 30 de zile nu sunt o problema in accesarea unui credit, iar pentru cei cu restante de peste 30 de zile si mai recente de doi ani este important ca ele sa fie achitate.

Persoanele care au restante active, oricat de mici, nu sunt acceptate. Raiffeisen judeca separat fiecare caz. "Analizam comportamentul de plata pe baza informatiilor inscrise la Biroul de Credit si putem refuza acordarea unui credit daca solicitantii au avut constant probleme", afirma reprezentantii bancii.

Nici vorba, insa, de respingerea din start a dosarului. Situatia este asemanatoare la BRD. "Nu refuzam din start acordarea de credite celor inscrisi in Biroul de Credit. In functie de natura, motivul si valoarea sumelor care nu au fost platite la timp, putem lua decizia de a credita sau nu. Daca intarzierile au fost unele motivate, intamplatoare, si daca la momentul cererii nu mai exista restante, decizia poate fi favorabila", spune Adrian Jantea, Director Promovare si Distributie Persoane Fizice in BRD.

Evident, daca esti resatier si n-ai acces la un credit bancar, poti oricand sa te indrepti catre un imprumuturile nebancare de la IFN-uri. Aceste societati sunt mai permisive, iar conditiile de eligibilitate pentru acordarea creditelor nebancare sunt mult mai lejere.


Postări populare de pe acest blog

Credite rapide online doar cu buletinul

NUMARUL DE TELEFON DE LA PROVIDENT

Imprumut rapid fara acte

Cat conteaza cartea de munca in obtinerea unui imprumut?

Credite rapide cu garantie auto