Credit online doar cu buletinul - pareri pertinente

Exista pareri pro si contra creditelor online doar cu buletinul, astfel de produse financiare invadand vietile romanilor in ultimii ani


Despre creditele online doar cu buletinul am vazut foarte multe pareri exprimate, de la oficiali implicati in domeniul financiar pana la oameni simpli ce-si exprima parerile pe forumuri ori blogurile de specialitate.

In general parerile oamenilor simpli despre aceste tipuri de imprumuturi facile sunt unele impartite. Unii le vad ca pe niste produse cu costuri exagerate care fac mai mult rau decat bine, altii le vad ca pe niste solutii de compromis pe termen scurt, iar altii sunt multumiti de aceste credite. Evident, dupa cum e si firesc, adevarul este undeva la mijloc.
Din pacate, multi ceateni nu sunt informati, nu au o educatie financiara corespunzatoare si nici nu citesc cu atentiile toate detaliile oferite de IFN-uri atunci cand apeleaza la un credit. Unii nu citesc cu atentie nici macar contractul de credit. Din aceasta lipsa de informare si oarecare aversiune fata de informatii, deriva tot felul de cazuri speciale, unele dintre ele facute publice pe forumurile de specialitate.

Iata cum in cazul creditului doar cu buletinul a existat o asa avalansa de cereri, de la oameni care poate nici nu detineau veniturile necesare sa-si ramburseze imprumutul, dar totusi s-au imprumutat pentru a-si achizitiona diverse electrocasnice ori electronice scumpe.

Creditul cu buletinul de dinainte de criza a fost un caz tipic de neinformare coroborat cu o lipsa de implicare din partea factorilor de decizie. A fost o fereastra de care au profitat unii, naivitatea cetatenilor ducandu-i in situatii disperate de-a dreptul. Ei bine, intre timp lucrurile au reintrat pe un fagas normal, chiar si creditul online cu buletinul isi are limitarile lui de acordare.

Practic, astazi, nu se mai acorda niciun credit online doar cu buletinul, fara sa se verifice veniturile. Situatia va fi si mai aspra de la 1 ianuarie 2019 cand se va aplica regulamentul privind limitarea gradului de indatorare.

De la 1 ianuarie 2019, societatile financiare vor trebui sa verifice veniturile astfel incat sa se constate nedepasirea gradului de indatorare admis. Va fi o trecere destul de imprevizibila, spunem noi, indeosebi pentru piata nebancara. Dar, stiti cum e, vom trai si vom vedea, cum va evalua aceasta ingradire a creditarii, caci in definitiv, cam asta ar fi traducerea pe intelesul omului de rand.

Creditele online doar cu buletinul sunt o moda destul de costisitoare, daca te uiti la dobanzi. Costurile acestor credite au fost intotdeauna ridicate. Insa, pentru ca conditiile de eligibilitate au permis accesul unor categorii de clienti neeligibili la banci ori la alte institutii financiare, ele au castigat repede o piata de desfacere frumoasa si mai ales in crestere. Avand in vedere numarul mare de restantieri, care la inceputul anului depaseau 600.000, exista si interes din partea unor societati financiare de a-si atrage o parte dintre acesti cetateni catre ofertele lor facile.

Postări populare de pe acest blog

Credite rapide online doar cu buletinul

NUMARUL DE TELEFON DE LA PROVIDENT

Imprumut rapid fara acte

Cat conteaza cartea de munca in obtinerea unui imprumut?

CREDITE NEBANCARE - CARION CREDIT CLUJ-NAPOCA