Imprumuturi nebancare sau bancare? Ce ar trebui sa stim inainte de a alege?

Imprumuturi nebancare scumpe si rapide ori imprumuturi bancare ieftine si greu de obtinut?


Imprumuturile nebancare sunt de multe ori niste lucruri pe care romanii le vad ca pe ceva din afara lor. Sa explic aceasta afirmatie: am citit de curand pe un site, de fapt, in subsolul unui articol, la categoria comenturi sau partea de forum, daca doriti, cateva din afirmatiile unor romani. Unul din cetatenii, ce-si dadeau cu presupusul despre aceste imprumuturi nebancare, era contrariat de faptul ca autorul articolului vorbea de nebancare si dadea totusi oferte de la BRD si BT. In fapt, in articol se amintea despre un calcul al ratelor pe o anumita suma de bani, comparabila la mai multe societati nebancare, printre aceste societati numarandu-se si BRD Finance si BT Direct. Aceste doua societati, chiar daca au o parte din nume comun cu al bancilor atat de cunoscute, totusi ele sunt IFN-uri, ce functioneaza ca auxiliare pe langa bancile respective. Astfel de auxiliare si-au format mai toate bancile mari de la noi, multe din ele orientandu-si ofertele de creditare in directia creditelor rapide, cu trecere lina, as zice, catre imprumuturile rapide nebancare.

Am observat o tendinta a bancilor din ultima vreme si pare a fi motto-ul anului 2014, si anume, aceea de a se axa pe credite rapide. De ce o fac? Pentru ca, daca merge la IFN, de ce n-ar merge si la banca?!

Revenind la acel articol, tot in aceeasi ordine de idei, a comentarilor din subsol, am descoperit cetateni ce se intrebau daca imprumuturile nebancare sunt legele. Ei bine, Institutiile Financiare Nebancare functioneaza cu incuvintarea (cititi atestarea) BNR. Fiecare IFN este obligat sa obtina aceasta atestare, ce implica un minim de capital si alte cerinte obligatorii impuse de Banca Nationala a Romaniei. Deci, da, imprumuturile nebancare sunt legale, iar dumneavoastra aveti obligatia sa va intersati daca respectiva Institutie Financiara Nebancara detine acel numar dat de BNR ce ii confera dreptul de functionare pe teritoriul Romaniei.


Postări populare de pe acest blog

Credite rapide online doar cu buletinul

NUMARUL DE TELEFON DE LA PROVIDENT

Imprumut rapid fara acte

Cat conteaza cartea de munca in obtinerea unui imprumut?

Credite rapide cu garantie auto