Avantajele si dezavantajele creditelor rapide doar cu buletinul pana la salariu

Credit rapid online pana la salariu pe care-l poti accesa doar pe baza buletinului de identitate


Credite rapide pana la salariu doar cu buletinul, fara garantii, fara giranti, poti sa accesezi de la o buna parte dintre IFN-urile din piata.

Un credit rapid doar cu buletinul nu este insa doar un izvor continuu de lapte si miere. Dupa cum bine stiti, cu (deja) 5-6 ani in urma, aceste imprumuturi au contribuit in mod substantial la declansarea crizei economice in Romania, motiv pentru care reticenta societatilor financiare, dar si a clientilor este inca una destul de mare. Un astfel de credit rapid doar cu buletinul pana la salariu pe care-l poti accesa online iti poate indeplni visele si-ti poate aduce mai aproape planurile tale marete, insa, el te poate, deasemenea, indatora excesiv pentru o perioada de timp.

In prezent, miza creditului cu buletinul este pastrata tot in "curtea" vanzatorilor de electronice, de mobila, etc.

Cresterea substantiala a restantelor la creditele din ultimii ani a determinat institutiile acestei tari sa ia diverse masuri si sa impuna noi reguli bancilor si IFN-urilor. Toate aceste reguli au menirea de a garanta intr-un fel posibilitatea rambursarii de catre populatie a imprumuturilor contractate, fapt ce s-a cuantificat indeosebi in zona gradului de indatorare, care s-a diminuat fata de anii anteriori crizei.

Desi se vorbeste despre credite rapide doar cu buletinul si astazi, majoritatea IFN-urilor din piata nu acorda astfel de imprumuturi, pentru ca, asa cum spuneam mai sus, regulile pietii financiare au impus stabilirea unui anumit grad de indatorare pentru cei imprumutati, fapt ce conduce la solicitatea din partea institutiilor financiare a unor dovezi de venituri. Nimic mai adevarat ca veniturile luate in considerare sunt destul de volatile, majoritatea bancilor si IFN-urilor luand in considerare o plaja foarte larga de venituri pentru calcularea gradului de indatorare.

Institutiile Financiare Nebancare ce acorda imprumuturi rapide online solicita de cele mai multe ori o dovada a veniturilor, deci, nu mai poate fi vorba de un credit doar cu buletinul.

Chiar daca conditiile de elgibilitate ale IFN-urilor sunt lejere, chiar daca actele solicitate de acestea pentru acordarea de imprumuturi sunt reduse ca numar, totusi, aceste societati non-bancare se asigura la randul lor ca cel imprumutat va avea capacitatea de a-si rambursa creditul in intervalul de timp stabilit de comun acord.

Majoritatea IFN-urilor din piata au printre ofertele lor credite rapide ce pot fi accesate online, iar actele solicitate sunt in general doua, anume, buletinul de identitate si o adeverinta de venit ori un fluturas de salariu/cupon de pensie.

Aparent, costurile acestor imprumuturi nebancare rapide sunt mai mari decat cele practicate de banci, insa, de multe ori, lucrurile nu stau chiar asa. Bancile merg in continuare pe dobanzi variabile, pe rate variabile, pe diverse comisioane, pe diverse asigurari (mai nou), fapt ce conduce la un cost semnificativ si al acestor credite bancare, comparativ cu imprumuturile nebancare ori destul de apropiat.

De exemplu, de la Cetelem poti obtine un credit cu o dobanda anuala efectiva ce poate ajunge la 30%. Daca comparam aceasta oferta, care inglobeaza niste rate fixe, costuri cunoscute de la inceput, cu ofertele bancare, putem foarte usor sa realizam ca sunt aproape pe acelasi palier de costuri pentru cele doua tipuri de imprumuturi.

Cand vine vorba de creditele de nvoi personale, diferentele intre banci si IFN-uri nu mai sunt asa de mari. Diferente mari apar la creditele rapide, de genul celor pana la salariu, la domiciliu, online, in 24 de ore, etc. Aceste imprumturi rapide vin cu extracosturi datorate intervalului scurt de acordare, dar si perioadei reduse de imprumut, fapt ce determina niste costuri semnificative. Chiar daca au costuri mari, astfel de credite rapide merita sa fie contractate pe termen scurt, cu conditia sa nu-ti rostogolesti imprumutul, desi, sa nu te indatorezi pe o perioada lunga de timp.

Postări populare de pe acest blog

Credite rapide online doar cu buletinul

NUMARUL DE TELEFON DE LA PROVIDENT

Imprumut rapid fara acte

CREDITE NEBANCARE - CARION CREDIT CLUJ-NAPOCA

Cat conteaza cartea de munca in obtinerea unui imprumut?