IMPRUMUTURILE NEBANCARE BAT CRIZA

Imprumuturile nebancare au castigat lupta cu criza economica


In timp ce romanii se zbat inca in incertitudinii, IFN-urile isi maresc stocurile creditelor de consum, acestea crescand cu 6% intr-un an. Aceasta crestere denota o relansare in privinta imprumuturilor nebancare care par sa vesteasca incheierea crizei economice.

Desi romanii au mai scapat de datorii, lipsa imprumuturilor din piata nu lasa economia sa respire. Daca bancile sunt efectiv inghetate, iar reclamele unor credite firave abia daca se observa, IFN-urile se dezvolta si implicit imprumuturile nebancare sunt din ce in ce mai preferate de romani.

Astfel, intr-un an de zile, portofoliul creditelor institutiilor financiare nebancare au ajuns la 4,58 miliarde de lei in luna august 2013, acesta fiind semnul unei redresari substantiale, primul dupa anii de criza, conform datelor BNR.

Desi Institutiile Financiare Nebancare au fost afectate de criza, in conditiile in care imprumuturile s-au blocat efectiv, multi clienti ajungand restantieri, totusi, aceste societati nebancare au fost mai putin afectate decat bancile. Stocurile imprumuturilor nebancare au variat de la un maxim de 6,1 miliardei de lei in 2008, inainte de criza, la un minim de 4,3 miliarde anul trecut. In luna august 2013 s-a inregistrat prima crestere a stocurilor imprumuturilor nebancare, asa cum spuneam mai sus, ele ajungand la 4,58 miliarde lei.

IFN-uri au acordat credite nebancare de 230 milioane lei, in primul semestru din 2013, potrivit ALB, acest fapt sugereaza ca totalul acestor credite va ajunge in jur de jumatate de miliard la finele lui 2013.

Spre deosebire de banci care n-au reusit sa-si inverseze trendul descendent in care se zbat de la inceputul crizei incoace, IFN-urile au reusit sa se redreseze, beneficiind si de faptul ca bancile sunt in continuare retinute si dependente de vointa suprema a bancilor mama din afara.

In concluzie, IFN-urile vor sa acorde imprumuturi si o fac in continuare, in timp ce bancile se multumesc sa culeaga roadele creditelor acordate inainte de criza.

Postări populare de pe acest blog

Credite rapide online doar cu buletinul

NUMARUL DE TELEFON DE LA PROVIDENT

Imprumut rapid fara acte

Cat conteaza cartea de munca in obtinerea unui imprumut?

CREDITE NEBANCARE - CARION CREDIT CLUJ-NAPOCA