Imprumuturi IFN pentru restantierii bancilor

Societatile nebancare acorda imprumuturi rapide clientilor cu intarzieri la plata ratelor creditelor bancare


Sunt IFN-uri (nu toate), care acorda imprumuturi nebancare intr-un timp foarte scurt, persoanele cu restante la banci. Acesti clienti datornici, de regula, sunt inscrisi in Biroul de Credit, astfel ca nu mai au acces la alte produse financiare oferite de banci.

Obtinerea unui credit bancar este conditionata de un istoric pozittiv, istoric pe care banca il cerceteaza in baza de date a Biroului de Credit, precum si de veniturile suficiente, necesare pentru acoperirea unui grad rezonabil de indatorare.

Daca bancile refuza la creditare restantierii, nu la fel se intampla cu IFN-urile. Unele societati nebancare ofera credite si acestor persoane, fara sa tina cont de prezenta lor in Biroul de Credit cu un scoring negativ.


Lucrurile nu stau totusi bine pentru restantieri, pentru ca, in schimbul acestor imprumuturi facile, au de platit dobanzi destul de mari. Aceste imprumuturi rapide cu conditii de eligibilitate sumare au si costuri piparate. Daca mai ajungi si in situatia de nu putea rambursa creditul pe care-l accesezi, vei plati niste dobanzi penalizatoare usturatoare, iar suma totala pe care o vei avea de rambursat va urca suprinzator.

Evident, exista si situatii de urgenta, cand oricine poate sa se gaseasca intr-un impas financiar. Acestor situatii le sunt ingaduite si astfel de imprumuturi, daca totul se desfasoara pe termen scurt, fara rostogoliri ale datoriei.

In contrapartida, bancile au venit si ele in intampinarea clientilor grabiti cu oferte de credite rapide, accesabile chiar si pe loc - cum e cazul creditului ING, fara adeverinta de venit. Si aceasta nu este singura banca care s-a raliat la aceste noi doleante ale pietii, mai sunt si alte banci care incearca pe cat posibil sa grabeasca acordarea si sa diminueze pe cat posibil birocratizarea actului de creditare. Cel mai semnificativ lucru pe care l-au facut bancile a fost sa renunte la solicitarea adeverintei de venit, in schimbul acordului de consultare a bazei de date ANAF in privinta veniturilor eligibile ale doritorului de credite. Astfel ca, omul cand merge la banca sa solicite un credit, daca isi da acordul ca banca sa consulte banca de date ANAF, si in urma verificarilor, se constata ca detine un venit suficient pentru accesarea creditului dorit, lucrurile se simplifica in mod categoric, iar clientul poate pleca acasa cu banii, in cateva ore doar.

Postări populare de pe acest blog

Credite rapide online doar cu buletinul

NUMARUL DE TELEFON DE LA PROVIDENT

Imprumut rapid fara acte

CREDITE NEBANCARE - CARION CREDIT CLUJ-NAPOCA

Cat conteaza cartea de munca in obtinerea unui imprumut?