Imprumuturi instant cu venituri mici

Ai un venit net de 500 de lei lunar si vrei un imprumut rapid? Vrei sa stii cine-ti acorda un credit in aceasta situatie?


Veniturile mici sunt o problema ce sta in calea celor ce doresc sa acceseze un imprumut, in special unul bancar. De regula bancile comerciale solicita un venit minim lunar de minim 1000 de lei net, lucru ce exclude din start o foarte mare parte din solicitantii unui credit.

Din pacate cei ce doresc sa acceseze un credit rapid sunt cetatenii cu cele mai reduse venituri, fapt ce le ingradeste accesul la o forma bancara de creditare.

Exista totusi si banci care accetapta si venituri reduse, iar daca vine vorba de banci, grupurile financiare din care fac parte acestea, au deschis o serie de firme nebancare ce acorda credite in conditii mai lejere, inclusiv in privinta veniturilor minime solicitate.

Suma pe care tu doresti sa o imprumuti este direct proportionala cu venitul tau lunar, iar aici discutam despre venitul net (unele banci considerandu-l pe cel individual, altele pe cel familial).

Institutiile financiare au posibilitatea de a-si hotara singure nivelul pragului de indatorare, de aceea este greu sa smulgi niste cifre in privinta venitului minim solicitat, multe firme ferindu-se sa afiseszez negru pe alb care este venitul minim necesar pentru accesarea unui credit.

Daca, de exemplu, banca accepta un grad de indatorare de 60%, pentru o familie alcatuita din patru persoane ce au in comun un venit de 2000 de lei net lunar, suma maxima pe care o puteti accesa va fi de 400 de lei, adica 40$ din plafonul de 1000 de lei care rezulta din gradul de indatorare in functie de numarul membrilor (in cazul in care costul prevazut de banca este de 250 de lei, fapt ce conduce la 250x4, adica la suma de 1000 de lei - valoarea asupra careia se aplica acel procent al gradului de indatorare).

Iata deci ca in cazul persoanelor cu venituri mici, posibilitatea de obtinere a unei sume de bani de la o banca comerciala este una destul de redusa, iar in cazul in care ea exista, suma ce poate fi accesata este mica.

In acest punct se face o diferenta semnificativa intre bancile comerciale si IFN-uri. Evident, nici IFN-urile nu se arunca in a acorda cine stie ce sume mai de bani, si aceste societati tinand cont de gradul de indatorare, de numarul membrilor de familie, etc. Motivul este unul foarte simplu: orice societate financiara doreste sa-si asigure investitia si sa si-o recupereze, deci, riscurile sunt mari, direct legate de gradul de indatorare.

Deci, daca va intrebati ce imprumut puteti sa luati in functie de veniturile dumneavoastra, trebuie sa aflati mai intai care este gradul de indatorare al banci ori IFN-ului caruia va adresati cu o solicitare de imprumut. De regula, informatiile in privinta acestui grad de indatorare sunt, cum spuneam si mai sus, destul de vagi, dar, de regula nu sunt afisate pe platformele online.

Postări populare de pe acest blog

Credite rapide online doar cu buletinul

NUMARUL DE TELEFON DE LA PROVIDENT

Imprumut rapid fara acte

Cat conteaza cartea de munca in obtinerea unui imprumut?

CREDITE NEBANCARE - CARION CREDIT CLUJ-NAPOCA