IMPRUMUTURILE NEBANCARE DEPASESC CRIZA

Cum au reusit Insitutiile Financiare Nebancare sa depaseasca criza? Sunt imprumuturile nebancare mai cautate de romani?


Prabusite dupa 2008, imprumuturile nebancare au inceput sa reintre usor in piata, ajungand printre preferintele romanilor, conform ultimelor studii de piata.

Intr-o mare masura, cresterea in preferintele romanilor a imprumuturilor nebancare se datoreaza in special bancilor, banci ce au dat interzis la creditele bancare, multumindu-se sa stranga roadele obtinute in perioada in care economia duduia pe seama creditelor doar cu buletinul.

Ei bine, chiar daca romanii nu se inghesuie inca sa imprumute sume mari de bani, chiar daca creditele ipotecare sunt departe de a fi ce erau odata cu programul prima casa, cu tot, totusi, IFN-urile au reusit sa se reinventeze,in special datorita conditiilor permisive de eligibilitate.

Chiar daca romanii sunt mai retinuti in privinta banilor, multumindu-se doar sa-si rezolve problemele imediat, fara a mai apela la bani pentru sustinerea unui lux, sau chiar a unei imbunatari substantiale a propriei existente.

Aceste forme de creditare sunt accesate in special pentru acoperirea unor nevoi curente, de aceea si sumele de bani solicitate sunt mici, folosite in special pentru unor facturi restante sau pentru reparatii strict necesare.

Sunt si cetateni ce apeleaza la imprumuturile nebancare pentru a-si plati ratele unui credit bancar, in special pe linia "ipotecarelor". Conditiile economice actuale corelate cu stagnarea salariilor ori chiar cu piererea locului de munca a determinat o rearanjare a sistemului de valori pe care romanii si-l construisera, mai mult artificial, e adevarat.

Conform ultimelor date furnizate de BNR, anul acesta Institutiile Financiare Nebancare au declarat cresterea provizioanelor pentru prima data dupa anul 2008 incoace; acest fapt sugereaza iesirea din criza a acestor societati, fapt ce ar putea sa stimuleze si bancile intr-un fel.

Desi nu toti romanii sunt convinsi de avantajele imprumuturilor nebancare, totusi, multi dintre ei le acceseaza din nevoie. Evident, sunt si persoane ce apeleaza la IFN-uri doar pentru satisfacerea unor mofturi: achizitonarea unor gadgeturi ori a unor aparate casnice costisitoare, etc.

Postări populare de pe acest blog

Credite rapide online doar cu buletinul

NUMARUL DE TELEFON DE LA PROVIDENT

Imprumut rapid fara acte

Cat conteaza cartea de munca in obtinerea unui imprumut?

Credite rapide cu garantie auto