CREDITELE CU BULETINUL, IRESPONSABILE SAU NECESARE?

Oamenii, bancile si alte institutii financiare regreta creditele rapide doar cu buletinul! Ma intreb, oare, statul roman le regreta?


De ceva vreme, in contextul inmultirii restantierilor bancilor si chiar a IFN-urilor, creditele de consum, atat cele bancare dar si cele nebancare (a "decretat" BNR) se obtin din ce in ce mai greu, datorita conditiilor de eligibilitate impuse de noile normative de creditare stabilite pentru a limita accesul celor ce nu-si permit rambursarea lor la un nou imprumut.

Ei bine, acest contex destul de extind a determinat oamenii sa caute cu disperare credite doar cu buletinul, imprumuturi rapide care sa nu le ceara un trecut "curat" din punctul de vedere al creditari, mai pe romaneste, sa nu apara cu un scoring negativ in Biroul de Credite.

O alta clasa de doritori ai acestor credite rapide cu buletinul este cea a oamenilor fara un loc de munca stabil, oameni care nu pot furniza un fluturas de salariu si nici un vechime in munca, datorita simplului fapt ca lucreaza la negru, ca zilieri sau cu conventie de munca, ca doar d-aia avem noi una din cele mai reduse rate ale somajului cu care ne mandrim in Europa.

O sa va spun la ce concluzie am ajuns eu: cred ca statul roman a inceput sa regrete creditele cu buletinul; disperarea cu care Banca Nationala tot scade dobanda de referinta, sugereaza un impuls destul de ridicat in aceasta lupta surda cu bancile, care in loc sa reduca dobanda la credite, au trecut la masuri demne de prezenta lor in Romania - au redus dobanzile la depozite, asa cum era de asteptat.

Ma intreb, oare, de ce nu "liberalizeaza" BNR-ul in acest contex creditele rapide doar cu buletinul? Pare solutia cea mai la indemana de a determina bancile sa reduca dobanda, prin concurenta acerba ce o vor primi din partea IFN-urilor si a altor societati ce d-abia asteapta sa-si redeschida iar portile in cadrul marilor magazine de desfacere.

Credibilitatea unui stimulent de genul "imprumutului doar cu buletinul" ar fi o solutie eleganta de a da un ghiont bancilor.

Postări populare de pe acest blog

Credite rapide online doar cu buletinul

NUMARUL DE TELEFON DE LA PROVIDENT

Imprumut rapid fara acte

Cat conteaza cartea de munca in obtinerea unui imprumut?

Credite rapide cu garantie auto