REFINANTAREA, O SOLUTIE?!

Merita sa refinanteti creditele mai vechi?

Refinantarea unor credite mai vechi poate fi solutia iesirii dintr-o situatie dificila

Ai ramas fara bani? Ti-au micsorat salariul sau chiar ai ramas fara serviciu? Ai multe credite si ratele se lasa asteptate? Rafinantarea poate fi solutia! Creditul de refinantare se acceseaza din mai multe motive: ai un credit si rata devine greu de platit; in acest consitii, mergi la banca, fie la cea la care ai creditul, fie la alta banca (poate ai aflat de o oferta mai buna pentru refinantarea unor credite mai vechi). Depui la banca dorita o cerere de refinantare a creditului sau creditelor si, profitand de noile oferte ale bancilor in privinta refinantarii vechilor credite, poti obtine bani in plus sau poti sa obtii o rata mai mica.

Refinantarea este procedeul prin care se contracteaza un credit in conditii mai bune, cu scopul achitarii integrale a unui credit deja existent. Prin acest procedeu se achita totalitatea sumelor aferente creditului vechi.

De obicei, un credit poate fi refinantat dupa o perioada cuprinsa intre 3 luni si 1 an. Orice credit se poate refinanta doar printr-un credit de acelasi tip. Daca vrei sa refinantezi un credit ipotecar, vei contracta un nou credit ipotecar. La fel, in cazul unor credite de nevoi personale.

Iata cateva tipuri de refinantare puse la dispozitie de institutiile financiare.
Exista patru tipuri de refinantare a creditelor: refinantarea unui credit de nevoi personale; refinantarea unui credit de nevoi personale cu garantie reala; refinantarea unui credit ipotecar; refinantarea creditelor auto.

Avantajele refinantarii:
- dobanda mai mica decat in cazul creditului vechi;
- rata lunara mai mica;
- termen de rambursare mai lung;
- exista posibilitatea de a suplimenta suma imprumutata;
- schimbarea monedei in care se face imprumutul;
- varietatea creditelor pentru refinantare oferite de institutiile bancare.

Dezavantajele refinantarii
Tin de plata unor taxe suplimentare, cum ar fi:
- plata comisionului pentru rambursare anticipata;
- plata comisionului pentru acordarea creditului nou;
- plata unei sume cuprinse intre 50 si 300 euro pentru referintele cerute de catre institutia bancara care acorda refinantarea si luate de la banca unde ai facut creditul vechi.

Desi, practica refinantarii este solicitata si aplicata de toti restantierii bancilor, totusi, nu de multe ori aceasta practica a refinantarii creditelor este si una avantajoasa clientilor. De foarte multe ori bancile doresc sa 'scape' de creditele vechi, declarate neperformante. In contextul in care cresc numarul restantierilor, in special la creditele ipotecare, bancile vor sa scape de creditele vechi (schimbate prin acte aditionale, in urma OUG 50/2010).

Postări populare de pe acest blog

Credite rapide online doar cu buletinul

NUMARUL DE TELEFON DE LA PROVIDENT

Imprumut rapid fara acte

Cat conteaza cartea de munca in obtinerea unui imprumut?

Credite rapide cu garantie auto